Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief, omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. 

Een ontspanningsmassage is geschikt voor mensen die een momentje voor zichzelf willen om even helemaal tot rust te komen, maar ook voor mensen met stress gerelateerde klachten. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust.

Soms leert zo’n massage ons dat spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan we zelf in de gaten hebben. Dat is dan vaak weer het gevolg van het langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen, van lange tijd aanhouden van dezelfde houding, bijvoorbeeld door kantoorwerk of veel in de auto zitten. Voor deze spiergroepen kan ik ook deep tissue technieken gebruiken, waarbij we dieper de spier in gaan. Zo krijg je een mooie gecombineerde behandeling van ontspanning en het op een subtiele manier aanpakken van eventuele probleemgebieden. 

Tijdens de intake wordt besproken wat haalbaar en wenselijk is binnen de door jou geboekte tijd. 

 

Deep tissue massage

Een Deep tissue massage is een zeer stevige massage waarbij gebruik gemaakt wordt van langzame, diepe massagetechnieken. Zeer geschikt als je veel spanning in je spieren ervaart door stress of een verkeerde houding. Op de plaatsen waar spieren zich verkrampen is de circulatie van zuurstof en bloed geblokkeerd. Deze behandeling kan helpen deze blokkades weer op te heffen. Omdat bij deze behandeling veel aandacht gaat naar klachtgebieden, kan deze massage als pijnlijk worden ervaren. De Deep tissue technieken worden echter altijd gecombineerd met klassieke ontspanningsmassage technieken om ervoor te zorgen dat het lichaam geen stressreactie krijgt. In een stressreactie worden namelijk stresshormonen aangemaakt die juist weer voor spanning kunnen zorgen. Tijdens deze behandeling zal in overleg de pijn dan ook niet boven een bepaald niveau uitkomen. 

 

Zwangerschapsmassage

Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. Dit kan zorgen voor fysieke problemen in het bekken-, rug-, nek- en schoudergebied. Ook kun je tijdens je zwangerschap meer vocht vasthouden en zijn krampen in de benen en kuiten een bekend verschijnsel. Mentaal kan deze periode soms ook best een uitdaging zijn. Het is daarom juist tijdens een zwangerschap belangrijk om op tijd te ontspannen en eventuele zorgen en stress even los te laten.

Bij deze massage wordt het gehele lichaam gemasseerd, gedeeltelijk in zijligging met behulp van een speciaal zwangerschapskussen, waardoor je toch heerlijk comfortabel kunt liggen. Tijdens deze behandeling wordt er gebruik gemaakt van verschillende technieken die kunnen zorgen voor een betere nachtrust en verlichting van eventuele zwangerschapsklachten. Dit met een heerlijk warme massageolie speciaal ontwikkeld voor het zwangere lichaam. Deze geheel natuurlijke massageolie is op basis van amandel- en arganolie en heeft een subtiele citrus geur. Verder stimuleert de olie de bloedcirculatie, verwijdert dode huidcellen en verzacht de huid met vitamines. 

Mandarijn staat bekend als de zoetste en meest kalmerende van alle essentiële citrusoliën.

 

Het eerste trimester van de zwangerschap kun je beter nog even wachten met het ondergaan van een massage. Dit is een spannende en kwetsbare periode en dit proces willen we eerst even rustig zijn gang laten gaan. 

 

Hotstone massage

De hotstone massage is een oude, traditionele behandeling, afkomstig van de Indianen. Bij de behandeling wordt een ontspanningsmassage gecombineerd met warme basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De warmte van de stenen dringt hierbij diep door in de spieren, waardoor uw spieren nog makkelijker kunnen ontspannen. 

Basaltstenen zijn zeer rijk aan ijzer en magnesium, hierdoor kunnen ze de warmte goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. 

Bij deze massage maak ik standaard gebruik van de houtmix massage olie. Een warme mix van verschillende soorten hout. De geur van hout geeft kracht, kalmeert en het verdiept de ademhaling.

Een zeer geschikte behandeling voor tijdens de koude herfst- en wintermaanden! 

 

Deze massage is enkel te boeken vanaf 60 minuten.

 

Winter Treatment

Een verwarmende ontspanningsmassage van 75 of 90 minuten met de warme wintermix massageolie. Een heerlijk winterse massageolie op basis van amandel- en jojoba olie en met de essentiële oliën kaneel, sinaasappel, kruidnagel, den en pepermunt. Deze behandeling staat helemaal in het teken van warmte en ontspanning. Je neemt plaats op de verwarmde massagetafel. De achterzijde van het lichaam wordt gemasseerd met de warme olie, waarbij afgewisseld wordt tussen de handen en warme hotstone stenen (kijk voor een uitgebreidere omschrijving hiervan bij de 'Hotstone massage'). De behandeling eindigt met een zeer uitgebreide decolleté, nek, hoofd én gezichtsmassage inclusief hydraterend gezichtsmasker van Beautysalon 'Nouveau'! Deze beautysalon, waarmee 'Myrthe Masseert' onder één dak zit, werkt met mooie, natuurlijke producten, waardoor dit masker perfect aansluit op mijn visie. Een zeer geschikt en voedend masker voor in de winter, wat deze behandeling helemaal af maakt. Na afloop kun je nog heerlijk nagenieten van de behandeling met een winterse kop thee en iets lekkers. En ga je naar huis met je eigen mini wintermix massageolie, zodat je hier ook thuis nog van kunt genieten. Kortom; een heerlijk, warm geniet moment voor jezelf op een koude winterdag.

 

 

Deze behandeling is tijdelijk te boeken gedurende de herfst en winter vanaf oktober t/m eind maart. Je kunt kiezen uit 75 of 90 minuten.